nieuws

Volop kansen voor EDI ondanks kennis-gap

Ketensamenwerking 1462

EDI wordt in de toekomst alleen maar belangrijker voor communicatie met andere partijen. Producenten, leveranciers, retailers en logistiek dienstverleners in Nederland en België zien voldoende kansen. Het gebrek aan kennis baart zorgen.

Volop kansen voor EDI ondanks kennis-gap

Uit onderzoek van Descartes uit 2017, gehouden onder 140 bedrijven in Nederland en België, blijkt dat twee derde (61 %) van de respondenten denkt dat EDI in de toekomst alleen maar belangrijker wordt voor de communicatie met andere partijen. Het overgrote deel van de ondervraagden wil EDI het liefst uitbreiden met meer handelspartners (78,4 %). Steeds meer opdrachtgevers eisen van hun leveranciers dat zij gebruikmaken van EDI voor het uitwisselen van orders, pakbonnen en facturen.

Gebrek aan kennis

Bijna de helft van de respondenten ervaart een tekort aan interne kennis over EDI. Dit wordt dan ook gezien als een belangrijk struikelblok voor de groei van EDI (56,7 %). De beschikbare kennis is nu vaak beperkt tot een of twee medewerkers, zo blijkt verder uit het onderzoek.

 

Lees ook
De revival van EDI

Schaalbare EDI-integratie moet hoger op bedrijfsagenda

Organisaties zeggen behoefte te hebben aan kennis op een hoger niveau, die bovendien breder beschikbaar is. De snelle en voortdurende ontwikkelingen in de branche bemoeilijken echter het bijhouden van kennis. Outsourcen van EDI lijkt hiervoor een oplossing te zijn.

Flexibel en schaalbaar

Volgens 74 procent van de ondervraagden is flexibel en schaalbaar zijn het allerbelangrijkste voor de organisatie. Een EDI-oplossing die beschikbaar en betrouwbaar is, staat dan ook bij veel bedrijven bovenaan het lijstje als het gaat om de keuze van de oplossing (76 %).

Whitepaper EDI

Meer weten over de kansen van EDI? Descartes schreef een whitepaper hierover. Dit document laat zien hoe u voor een geïntegreerd systeem zorgt dat meegroeit met de business. Daarnaast biedt de whitepaper een vergelijking van de mogelijkheden en kosten van een on-premise en een hosted EDI-oplossing.

Download de whitepaper ‘Betere business dankzij EDI’

Reageer op dit artikel