nieuws

Apics stuurt aan op integrale benadering

Home

Na het succesvolle congres van Apics, dit jaar in Pittsburg, blijft een belangrijke eindconclusie op het netvlies staan. Het draait niet alleen om Lean, S&OP, of TOC (Theory Of Constraints), maar er is een integrale benadering noodzakelijk, vanuit een brede visie gebaseerd op kennis en ervaring.

Apics stuurt aan op integrale benadering
Apics

Apics heeft Van 23 oktober tot en met 25 oktober 2011 het internationale instituut voor supply chain en operations management, haar jaarlijkse congres gehouden in Pittsburgh (USA).

    

Het congres was met 2.200 deelnemers uit meer dan 60 landen een groot succes. Het thema van het congres was  ‘Achieving Sustainable Productivity’, met als ondertitel:  ‘Meeting customer demand in an unpredictable world’.Vanuit verschillende invalshoeken (leerpaden) werden lezingen en workshops gehouden:

 

  • Productivity
  • Sustainability
  • Supply Chain Strategy
  • Production and Inventory Management
  • Organizational Change and Risk Management
  • Perspectives in Supply Chain and Operations Management
  • Professional enhancement

   

Beste opleiding in supply chain

Met ingang van 2012 is het nieuwe Apics CSCP (Certified Supply Chain Professional) cursusmateriaal beschikbaar. Tijdens het congres is aan de opleiders de inhoud gepresenteerd. Dit opleidingsprogramma is in de Verenigde Staten uitgeroepen tot beste opleiding in supply chain management. Het nieuwe 2012 materiaal bevat tal van verbeteringen binnen een totaal gewijzigde structuur.

Apics heeft van honderden supply chain professionals een zogenaamde job-task-analysis uitgevoerd om de aansluiting met de praktijk te verbeteren. Dit heeft tot forse aanpassingen geleid in de inhoud en structuur van de hoofdstukken. Zo is er met ingang van 2012 meer aandacht voor thema’s als Sustainability, Supply Chain Risk Management en Globalization

Het congres van 2012 zal van 14 tot en met 16 oktober worden gehouden in Denver, Colorado. Dit wordt de tweede keer dat het congres in deze stad wordt gehouden. In 2006 heeft Apics haar 50-jarige bestaan in Denver gevierd.

  

Meer over de auteur

Derk Kuiper MBA CPIM CSCP, is eigenaar van Visie Partners. Vanaf  januari  2012 is de nieuwe Apics opleiding te volgen bij de ‘Authorized Eduation Providers’ in Nederland, waarvan Visie Partners er één is.

 

 

Bekijk hier de vLm-nieuwsbriefspecial van november: http://vedm.net/click2?l=vd63i&m=xpQwU&s=0Q0b9O

Reageer op dit artikel