nieuws

Truckers dreigen met hardere acties

Home

Opnieuw dreigen woedende truckchauffeurs met acties tegen een aantal ingrijpende lastenverzwaringen. De truckers willen de vakantie-uittochten op Nederlandse snelwegen blokkeren in reactie op de plannen van de regering om de brandstofaccijnzen te verhogen.

Truckers dreigen met hardere acties

 

Vanaf vandaag wordt het weer drukker op de snelwegen want in het zuiden van het land beginnen de schoolvakanties. De ANWB waarschuwt voor files op de wegen in het buitenland, waar ook vakanties beginnen.

 

Radicale belangenvereniging

De wilde actie truckers wordt georganiseerd door de als radicaal bekend staande belangenvereniging Vetron, zo meldt de Telegraaf. De vrachtwagenchauffeurs willen ook de binnenstad van Den Haag ontwrichten en het Binnenhof barricaderen met vijftig trailers.

Barricaderen

Maandag worden de eerste acties verwacht, dat is ook de eerste vakantiedag van het zuiden van Nederland. Vandaag wordt de eerste drukte van die vakantie-uittocht verwacht. In juni hebben vrachtwagens ook snelwegen geblokkeerd, door extra traag te rijden.

De truckers willen met de acties het kabinet dwingen de accijnzen niet te verhogen. Hogere wegenbelastingen en Eurovignetten, maar ook de hoge dieselprijs en accijnsverhoging zorgen voor aanhoudende spanningen binnen de sector.

 

Te soft

De nieuwe voorzitter van Transport Logistiek Nederland (TLN) Alexander Sakkers steunt de acties niet. Hij lost de problemen liever op een ‘diplomatieke manier’ op en wordt daarom overladen met kritiek door transportbedrijven: hij zou volgens hen te soft optreden. In het ochtendradioprogramma van Giel Beelen op 3FM zei Sakkers zich niet te herkennen in de kritiek van de transporteurs.

De TLN-voorzitter is tegen de radicale acties, omdat truckers volgens hem zo de steun van het publiek verliezen. Hij wil blijven onderhandelen met de vier betrokken ministeries: Economische Zaken, Financiën, Verkeer en VROM.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel