nieuws

Würth Nederland heeft mooiste dc 2008

Home

Het distributiecentrum van Würth Nederland in Den Bosch is uitgeroepen tot Mooiste Warehouse 2008. De internationale handelsonderneming in de bevestigings- en montagetechniek heeft dit dc al in 2001 neergezet, ontworpen door architectenbureau De Twee Snoeken.

Würth Nederland heeft mooiste dc 2008
Wurth mooiste dc 2008

De meest opvallende inzender dit jaar voor ‘Mooiste Warehouse’ is volgens organisator Nieuwsblad Transport die van Würth uit Den Bosch. De jury kon er naar eigen zeggen zijn ogen niet van afhouden, en wees dit warehouse alleen al daarom als de winnaar aan. ‘Spannende vormen en mooie materialen, de doos is in dit geval gecamoufleerd met een rond soort afdak, maar wie goed kijkt ziet toch duidelijk dat hier een groot magazijn achter hangt.’

 

Dochter Greenery

Volgens de jury speels en toch strak is het warehouse van Hollander Barendrecht, een dochter van The Greenery. Mooie kleuren, en sterk door herhaling van de rechtopstaande rechthoek. Ook goed is het filmpje ervan op www.hollander.nl. Het dc sleepte daarmee een tweede plaats in de wacht.

 

Kantoor en schuur

Het hoofdkantoor en distributiecentrum van postbedrijf Sandd in Apeldoorn, ontwikkeld door Eurindustrial, benadrukt volgens de jury goed hoe ‘kantoor en schuur een eenheid kunnen vormen’. Het kantoor is sober en zeer rechthoekig, het geheel is niet overdreven mooi, maar daardoor wel stoer, goed voor een derde plaats.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel