nieuws

Utrechts studententeam wint ‘Nacht van Eindhoven

Home

Utrechts studententeam wint ‘Nacht van Eindhoven
Utrechts studententeam wint ‘Nacht van Eindhoven

Studievereniging A-Eskwadraat van de Universiteit Utrecht heeft de jaarlijkse wedstrijd ‘Nacht van Eindhoven’ gewonnen. De drie teamleden leverden de beste prestatie bij het oplossen van vier vraagstukken op onder andere het gebied van logistiek.

Tijdens de Nacht van Eindhoven krijgen studententeams om negen uur ’s avonds vier complexe rekenopgaven voorgelegd, waarvan de oplossingen de volgende dag om half elf moeten worden ingeleverd.

De wedstrijd is een initiatief van het Eindhovense adviesbureau CQM, dat is gespecialiseerd in het oplossen van logistieke vraagstukken en het verbeteren van product- en procesinnovaties op basis van kwantitatieve methodes.

 

Optimalisatie

De vier opdrachten tijdens de Nacht van Eindhoven vroegen het uiterste van de universitaire, meest vierdejaarsstudenten wiskunde, informatica en econometrie. De opgaven stonden in het teken van toegepaste statistiek, operations research en optimalisatie, maar kwamen ook uit de praktijk van alledag. Bijvoorbeeld: hoe haalt een afvalverwerker op de meest efficiënte manier restafval op bij een groot aantal verspreide klanten?

Winnaar was dit jaar studievereniging A-Eskwadraat van de Universiteit Utrecht. Het team werd bekroond met een geldprijs van 2000 euro.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel