nieuws

DHL Express gaat samenwerken met UPS

Home

Deutsche Post World Net herstructureert DHL Express in de Verenigde Staten voor transport door de lucht om kosten te besparen. DHL Express gaat daartoe onder meer samenwerken met UPS voor luchttransport in Noord-Amerika.

DHL Express gaat samenwerken met UPS
CEO Frank Appel

CEO Frank Appel

Hoewel de samenwerking ‘baanbrekend’ te noemen is, heeft deze slechts op een beperkt deel van de DHL-zendingen invloed. Maar het zal wel voor de nodige efficiëntie moeten zorgen, want de Amerikaanse tak van DHL Express leed in het verleden miljoenenverliezen. Over 2008 verwacht DPWN voor het Amerikaanse Express-onderdeel een verlies van 1,3 miljard dollar. Beter was het geweest dit cijfer in euro’s te melden, dan was het met 835 miljoen euro ruim onder de miljard euro gebleven.

 

Doel is halen van besparingen

Het is DHL natuurlijk te doen om het halen van besparingen. Die zullen in dollars zo’n 800 miljoen zijn in 2010 en in 2011 zelfs één miljard. Toch zal DPWN eerst diep in de buidel moeten tasten voor de herstructurering van het bedrijfsonderdeel. Transport Intelligence meldt dat het bedrijf hiervoor twee miljard dollar uittrekt, omgerekend zo’n 1,28 miljard euro.

 

Nieuwe CEO Express VS

“We hebben beloofd ons te focussen op het verbeteren van onze financiële prestatie en ons programma ‘Roadmap to Value’ na te komen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we een duurzame weg voorwaarts gevonden hebben voor Express in de VS, in het belang van klanten, medewerkers en investeerders”, zei Frank Appel, CEO van Deutsche Post World Net, op een persconferentie in Bonn.

Om de implementatie van het herstructureringsplan tot een goed einde te brengen, heeft DHL kortgeleden de benoeming bekendgemaakt van een reeds zeer lang aan DHL verbonden senior executive, Ken Allen, als CEO van DHL Express VS.

 

Lees ook:

DHL neemt airhub Leipzig in gebruik (mei 2008)

Reageer op dit artikel