nieuws

Mensen onwel door onbekende stof in containers

Home

Veertien medewerkers van een opslagbedrijf in de Botlek in het havengebied van Rotterdam zijn woensdag onwel geworden na het openen van lege containers. Ze klaagden over duizeligheid, misselijkheid en een drukkend gevoel op de borst. De brandweer en de DCMR Milieudienst Rijnmond doen onderzoek naar de oorzaak.

Mensen onwel door onbekende stof in containers
Medewerkers onwel na openen lege containers

De medewerkers werden uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. In de loop van de middag waren hun fysieke klachten verholpen en hebben ze het ziekenhuis weer verlaten.

 

Paraffine, alcohol en zeep

De zeven containers werden in een loods bij opslagbedrijf Cotac aan de Oude Maasweg geopend. Omdat ze al leeg en schoongemaakt waren, is het niet duidelijk of een stof in de containers de medewerkers onwel maakte. Wel is er een luchtmengsel van paraffine, alcohol en zeep geconstateerd. Het bedrijf werd ontruimd. De politie zag geen reden om de omliggende ondernemingen tijdelijk te sluiten.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel