nieuws

Ceva Logistics maakt verlies door aflossingen

Home

Ceva heeft in 2007 op zich goede cijfers laten zien, maar de lening die het afsloot voor de overname van EGL moet worden afgelost en zodoende zijn de jaarcijfers onder de streep toch roodgekleurd. Toch waren de prestaties van het bedrijf dermate goed dat Ceva rooskleurig naar de toekomst kan kijken.

Ceva Logistics maakt verlies door aflossingen
Ceva jaarcijfers kleuren rood

De omzet van de combinatie Ceva Logistics/EGL kwam uit op 6,295 miljard euro tegen 6,026 miljard euro het jaar ervoor. De winst voor belastingen zag er ook gezond uit met een stijging van 324,1 miljoen euro naar 378,2 miljoen euro. In dit brutowinstcijfer zijn ook al een aantal afschrijvingen meegenomen. Maar al met al leed Ceva een verlies van 195 miljoen euro. De financiële situatie maakt dat het bedrijf zich vooral zal focussen op organische groei en overnames zullen er dan ook niet inzitten.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel