nieuws

Jungheinrich breidt ‘occasionfabriek’ uit

Home

Jungheinrich heeft haar occasioncentrum in Klipphausen (vlakbij Dresden, Duitsland) vanwege flinke groei uitgebreid. In minder dan twee jaar is het aantal medewerkers verdrievoudigd en is de tweede uitbreidingsfase van het pand in bedrijf genomen.

Jungheinrich breidt ‘occasionfabriek’ uit
Jungheinrich Occasioncentrum

Het oppervlak van het revisiecentrum nam van 5.000 vierkante meter toe tot 11.500 vierkante meter. Dit jaar verwacht Jungheinrich op 4.500 te reviseren trucks uit te komen. In het occasioncentrum knapt Jungheinrich haar eigen gebruikte heftrucks voor de Europese markt op. De centrale werkplaats is in 2006 opgezet vanwege het stijgende aantal ‘uit de lease lopende trucks’. Dat zijn heftrucks die na afloop van een leasecontract worden teruggenomen.

 

Trend

Inmiddels wordt in Europa één op de drie heftrucks geleast of gehuurd. Jungheinrich wilde het opknappen in eigen hand houden, maar tegelijkertijd wel de werkplaatsen bij haar verkoop- en servicevestigingen ontlasten. Het Gebrauchtgeräte-Zentrum Dresden GmbH & Co KG werd op 1 juni 2006 opgericht. In een eenploegendienst leverden 25 medewerkers tot eind 2006 in totaal 600 opgeknapte occasion heftrucks af. In 2007 steeg het aantal medewerkers tot 75 en werden ongeveer 2.800 trucks opgeknapt.

 

Revisie

De werkplaats is ingericht op basis van flexibele lijnassemblage en is onderverdeeld in elektrische heftrucks en verbrandingsheftrucks. De binnenkomende trucks worden onderzocht en vervolgens gedemonteerd. Beschadigde onderdelen worden gerepareerd, onderdelen die relevant zijn voor de veiligheid worden direct vervangen door nieuwe, originele onderdelen. Tot slot wordt de truck opnieuw gelakt.

 

Lees ook:

 

 

 

Reageer op dit artikel