nieuws

Elektronisch exportcertificaat voor pootaardappelen

Home

Nederlandse pootaardappelen krijgen een elektronisch fytosanitair exportcertificaat dat wordt gegenereerd door het programma Client export van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De pootaardappelsector is daarmee de eerste branche die exportcertificering elektronisch laat ondersteunen.

Elektronisch exportcertificaat voor pootaardappelen
Aardappelen

Het ministerie van LNV en het bedrijfsleven zetten met het elektronische exportcertificaat een belangrijke stap in het verbeteren van de efficiency van de export van landbouwgoederen. Elektronisch berichtenverkeer en geautomatiseerde ondersteunende systemen tussen overheid en bedrijven spelen daarbij een prominente rol. Het volgende doel is om de huidige, conventionele papieren documentenstromen naar overheden van importerende landen te vervangen door elektronisch berichtenverkeer.

 

Administratieve rompslomp verminderen

Client (Controle op Landbouwgoederen bij Import en Export naar een Nieuwe Toekomst) is het softwarepakket waarmee het ministerie de papieren administratieve procedures rond de export van goederen efficiënter wil laten verlopen en de administratieve rompslomp die daarbij komt kijken, wil verminderen. Bij de start van Client is op verzoek van het bedrijfsleven in eerste instantie begonnen met de verbetering van de importprocessen, maar sinds 2004 is de aandacht verschoven naar de export van landbouwgoederen. Voor dit onderdeel wordt gebruikgemaakt van het programma Client export.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel