nieuws

100 miljoen rozen voor Valentijn bij FloraHolland

Home

Bij de bloemenveilingen van FloraHolland heerst deze week topdrukte. Valentijnsdag zorgt in de internationale bloemensector voor een piek in de verkoop van bloemen en planten. Op de zes vestigingen van FloraHolland worden in één week tijd ruim 100 miljoen rozen en bijna 90 miljoen tulpen verhandeld.

100 miljoen rozen voor Valentijn bij FloraHolland
Topdrukte voor Valentijn bij FloraHolland

Valentijnsdag wordt niet alleen in Nederland gevierd. Ook in voor Nederland belangrijke exportlanden als Duitsland, Frankrijk, Engeland en Rusland is Valentijn bij uitstek de dag waarop mensen elkaar met een bloemetje verrassen.

 

Rozen op één, tulpen op twee
Rozen voeren in de Valentijnsweek de boventoon. Op de zes bloemenveilingen van FloraHolland worden hiervan deze week 100 miljoen stuks verkocht. De keuzemogelijkheid voor de consument is daarbij groot: elke dag kunnen inkopers op de veilingen terecht voor rozen in 500 verschillende soorten. Ook tulpen zijn in de Valentijnsweek populair. Met bijna 90 miljoen stuks in één week tijd staat de tulp op de tweede plaats in de topvijf, vóór de chrysant, de lelie en de gerbera.

Onrust Kenia geen invloed
De snijbloemenproductie in Nederland is momenteel groot. Door goede groeiomstandigheden (zachte winter) is de aanvoer van tulpen dit jaar extra vroeg. Het internationale handelscentrum FloraHolland verhandelt bloemen en planten uit de hele wereld. Kenia is voor de FloraHolland-vestigingen een van de belangrijkste buitenlandse toeleveranciers. De ongeregeldheden in Kenia hebben nauwelijks invloed op de aanvoer van rozen bij FloraHolland.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel