nieuws

Maersk in de problemen

Home

‘Maersk Line bevindt zich in een kritische situatie.’ Dat schrijft de nieuwe topman Eivind Kolding van de Deense rederij in een vertrouwelijke brief aan het topmanagement waarop het dagblad Jyllands-Posten beslag heeft weten te leggen.

Maersk in de problemen
Eivind Kolding van Maersk

‘Bijna 50 procent van onze transporten zijn tenminste een dag vertraagd en 20 procent van onze facturen zijn foutief. Eigenlijk zijn wij niet eens in staat een aantal basiszaken goed te doen.’ Zo meldt Nieuwsblad Transport over de gelekte brief. Volgens Kolding is de divisiestructuur te bureaucratisch en moet er worden ingegrepen. ‘Maersk Line staat op een kruispunt. Indien wij de ontwikkeling niet weten te keren, zullen we niet genoeg groeien waardoor we uiteindelijk niet genoeg middelen zulen hebben om in nieuwe schepen te investeren.’

 

Verkopen en stopzetten

Kolding wil een aantal activiteiten verkopen en sommige routes stopzetten om het rendement en kwaliteit te verbeteren. ‘Als we dat niet doen en geen goede diensten leveren aan onze klanten, lopen ze sowieso over de concurrentie. Dat betekent dat onze leidende positie in de nabije toekomst kan worden overgenomen door de concurrentie.’

 

Het nieuwe reorganisatieplan van Maersk Line heet StreamLINE. Details daarvan zullen in januari van het volgend jaar bekend worden.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel