nieuws

Fantuzzi maakt zijlader met voordeur

Home

Wynmalen Materials Handling en W&H Pelle Service hebben onlangs een Fantuzzi zijlader van het type SF45U bij PMF Machinefabriek in Veendam afgeleverd. Het opmerkelijke van deze Fantuzzi zijlader is dat de bestuurder via de voorzijde instapt.

Normaal gesproken zit de toegangsdeur van een zijlader afhankelijk van de uitvoering aan de linker- of rechterzijde. In de smalle gangpaden van deze machinefabriek gaf dit grote problemen bij het in- en uitstappen. Op verzoek van de bedrijfsleiding aan Wynmalen Materials Handling werd de toegangsdeur met de instap naar de voorzijde verplaatst om dit probleem op te lossen. Helemaal uniek is deze oplossing overigens niet. Hubtex paste de voordeur al eerder toe op enkele van haar zijladermodellen.

 

Extra’s

Door de orbitrol (hydraulisch bekrachtigde besturing) in de cabine te plaatsen, kon de fabrieks-stuurkolom met al zijn opties worden gehandhaafd. De cabine is aan beide zijden extra versterkt en de zijlader is verder uitgerust met een Unikat roetfilterinstallatie, een hydraulisch verstelbare verticale vork en een hydraulisch verstelbare horizontale vork.

 

Bekijk hieronder het videofilmpje van de zijlader met voordeur.
(twee maal op de playtoets klikken)

 

Reageer op dit artikel