nieuws

Emmy-award voor Jan Baan-vertolking

Home

Acteur Pierre Bokma heeft in New York een prestigieuze Emmy-award gekregen voor zijn vertolking van Jan Baan in de film “De uitverkorene”. Het verhaal, geïnspireerd op de ondergang van softwarebedrijf Baan, is volgens Bokma niet typisch Nederlands.

Emmy-award voor Jan Baan-vertolking
Pierre Bokma krijgt Emmy voor Jan Baan-vertolking

Bokma won de prijs in de categorie “beste acteur”. De Baan-broeders heten in de film overigens Peter en Johan van der Laan. Het zijn twee diepgelovige broers die samen een softwarebedrijf oprichten dat uiteindelijk op de New Yorkse Nasdaq-beurs ten onder gaat.

 

Niet typisch Nederlands

Bokma zei vanmorgen op Radio 1 dat hij hoopt en verwacht dat de televisiefilm nu ook aan veel andere landen zal worden verkocht. Het thema van een diepreligieuze gemeenschap die wordt opgeroepen om aandelen van een bepaald bedrijf te komen, is volgens hem niet typisch Nederlands.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel