nieuws

OXIT brandpreventiesysteem voorkomt brand

Home

Het OXIT brandpreventiesysteem onderscheidt zich van andere systemen, doordat het brand voorkomt in plaats van blust. De werking van dit systeem is gebaseerd op het permanent verlagen van het zuurstofgehalte in de te beveiligen ruimte.

OXIT brandpreventiesysteem voorkomt brand
OXIT 1

Brand kan worden voorkomen of geblust door één van de drie componenten uit de branddriehoek (brandstof, zuurstof en ontstekingsbron) weg te nemen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bij een zuurstofpercentage van 17 procent brand adequaat kan worden voorkomen.

 

Werking

Met behulp van het gepatenteerde OXIT systeem wordt de zuurstof in een ruimte op een percentage van 17 procent gebracht en permanent in stand gehouden. De stikstof wordt door het OXIT systeem uit de toegevoerde buitenlucht gefilterd en in de te beveiligen ruimte(n) geblazen. Het zuurstofgehalte in de ruimte wordt daarmee in verhouding verlaagd. Ondanks het verlaagde zuurstofgehalte blijft de ruimte voor werknemers gewoon toegankelijk. Het zuurstofgehalte in de ruimte wordt met behulp van zuurstofsensoren continue bewaakt en volautomatisch geregeld.

 

Voordeel

Belangrijk voordeel ten opzichte van de gangbare brandbeveiligingsystemen is dat brand- & rookschade en schade door gebruik van blusmiddelen wordt voorkomen. In sommige gevallen kan een duur sprinklersysteem zelfs achterwege blijven. Ook kan de verzekeringspremie soms worden verlaagd. Het OXIT systeem is toepasbaar in zowel kleine alsook (zeer) grote ruimten. het systeem wordt geleverd door FX Prevent in Honselersdijk.

 

 

Installatie voor warehouses tot 300.000 m3

 

Reageer op dit artikel