nieuws

3.500 scooters in magazijn Welzorg verbrand

Home

Bij Welzorg, specialist in revalidatiehulpmiddelen voor ouderen en gehandicapten, is een magazijn van 7.000 vierkante meter in vlammen opgegaan. Bij de brand zijn rolstoelen en scootmobiels van Welzorg verwoest. De leveringen komen niet in gevaar door voorraad in vestigingen elders in het land.

3.500 scooters in magazijn Welzorg verbrand
Brand magazijn Almere

De politie meldt dat de brand rond half zes vanochtend op het industrieterrein in Almere is ontstaan. Het sein brandmeester werd rond half negen gegeven. Volgens de brandweer hebben er zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

 

Door de brand heeft zich een grote zwarte rookwolk boven Almere gevormd, meldt Omroep Flevoland. Volgens de brandweer komen er geen gevaarlijke stoffen vrij.

 

Geen vertragingen in leveringen

Directiesecretaris Michael van Nieuwkasteele hoopt dat het bedrijf weer zo snel mogelijk operationeel kan zijn. “We hebben door het hele land vestigingen. Die hebben een eigen voorraad. Daardoor hoeven er hopelijk geen al te grote vertragingen bij de levering van onze producten op te treden”, aldus Van Nieuwskasteele. Het is nog onbekend hoe groot de schade aan het gebouw is, maar dat bedrag loopt zeker in de miljoenen euro’s.

 

Ramp voor de ‘maat is vol’

De brandweer en de politie zijn vanochtend meteen een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Volgens een woordvoerder van actiegroep ‘De maat is vol’, die opkomt voor de belangen van chronisch zieken en gehandicapten, is de brand een ramp voor haar doelgroep. “Veel mensen zullen lang op de artikelen moeten wachten die besteld zijn”, aldus de zegsman.

 

Bron: ANP/Telegraaf.

 

Lees verder:

Reageer op dit artikel