nieuws

Nieuwe voorzitter afdeling magazijnstellingen BMWT

Home

In juni 2007 nam Huub Widdershoven afscheid als voorzitter van sectie II-B (Magazijnstellingen) van branchevereniging BMWT. Zijn opvolger is inmiddels bekend: Harm de Vries, afkomstig van Jungheinrich, neemt het voorzitterschap over.

Nieuwe voorzitter afdeling magazijnstellingen BMWT
Harm de Vries

De Vries ziet een belangrijke rol voor de BMWT bij de ontwikkeling, implementatie en toepassing van (Europese) regelgeving omtrent magazijninrichtingen. Hij geeft aan dat op Europees niveau fabrikanten van magazijnstellingen de privaatrechtelijke FEM-normen voor de berekening van stellingconstructies zojuist hebben omgezet tot Europese EN-normen. De vaststelling van deze Europese normen was volgens hem niet eenvoudig, maar de ontwerpversies zijn inmiddels gepubliceerd. Deze zullen, na verwerking van eventueel commentaar, voor alle landen van de Europese Unie gaan gelden. “Per land mogen dan nog aanvullende eisen worden gesteld, maar het zou geweldig zijn als we er in Europa in zouden slagen om commercieel belang en protectionisme terzijde te schuiven om in heel Europa met één norm te kunnen werken.”

 

Vorige voorzitter

Widdershoven is één van de grondleggers van de Sectie II-B, magazijnstellingen binnen de BMWT. Op basis van zijn veertig jaar ervaring met het inkopen en beoordelen van magazijnstellingen, heeft hij een checklist ontwikkeld. Deze kan gebruikt worden om de valkuilen bij een offerteaanvraag te omzeilen. De checklist kan besteld worden bij het secretariaat van de BMWT: secr@bmwt.nl

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel