nieuws

Bovag beticht VTL van oneerlijke concurrentie

Home

Voor de deur van congrescentrum Amstelveen, waar maandag 24 september VTL een ronde tafel conferentie organiseerde, stonden een aantal dames pamfletten uit te delen van Bovag. Hierop was te lezen dat Bovag de VTL beschuldigt van onvoldoende doorstroming in de transportopleidingen en een onnodig chauffeurstekort.

VTL zou de marktwerking in de rijschoolbranche frustreren met behulp van subsidiegeld uit het Europees Sociaal Fonds en het bedrijfstakfonds SOOB. VTL zou de opleidingen van slechts 19 rijopleiders met gemeenschapsgeld kunstmatig goedkoop houden. De bij VTL aangesloten rijscholen kunnen opleidingen aanbieden met hoge kortingen tot 90 procent. De overige 100 rijscholen vallen buiten de boot. Verder zou het instroomtempo van kandidaat-chauffeurs bij VTL opleiders te laag zijn.

 

Reactie

VTL-directeur Ger Ros zegt in zijn reactie op de melding dat hij de achtergrond van deze aktie best begrijpt. Toch klopt het volgens hem niet. “Wij zijn goed in staat het aanbod van opleidingskandidaten te verwerken. Tijdens onze ‘truck on tour’ bijeenkomsten starten de kandidaten na het doen van een test binnen vier weken met de opleiding. Binnen een termijn van drie maanden hebben ze vervolgens de opleiding, CCV-B en rijbewijs C afgerond. Onze 19 opleiders zijn vrij om onderaannemers, bovag-leden, te gebruiken bij het invullen van de lessen. In principe is het een open markt, alleen via een openbare aanbesteding zijn wij destijds uitgekozen om de subsidiegelden te verdelen zodat de kwaliteit bewaakt wordt.”

 

Lees het bericht over de VTL ronde tafel conferentie in Aalsmeer.

Reageer op dit artikel