nieuws

Zware pallettrucks van Jungheinrich

Home

Heftruckleverancier Jungheinrich komt met een nieuwe lijn zware elektro pallettrucks op de markt. De EJE 220-225 met 2.000 of 2.500 kilogram draagvermogen is speciaal ontwikkeld voor continue inzet en gebruik in twee- of drieploegendiensten.

Zware pallettrucks van Jungheinrich
Zware truck Jungheinrich

Op ergonomisch gebied vertoont de nieuwe truck grote overeenkomsten met z’n kleinere broer. De nieuwe disselkop is dan ook van de EJE 116-120 afkomstig. De wipschakelaars voor heffen en dalen zijn te bedienen met of zonder handschoenen aan en de disselkop is optioneel leverbaar met een extra wipschakelaar voor linkshandigen.

 

Hoogwaardig staal

De nieuwe slakkengangknop onder de dissel behoort tot de standaard uitvoering van de pallettruck. De knop maakt sturen en langzaam rijden met een rechte, omhoogstaande dissel mogelijk. Om de truck geschikt te maken voor de zwaarste omstandigheden, zijn het batterij- en motorcompartiment vervaardigd uit acht millimeter, hoogwaardig staal. De batterijruimte van de EJE 225 is aan de voorzijde zelfs nog verder verstevigd.

De truck kan worden uitgerust met batterijen tot maar liefst 375 Ah voor een lange non-stop inzet. Is dat niet toereikend, dan behoort een zijdelings batterijwisselsysteem tot de mogelijkheden. Het wisselen van de batterij is daarmee een kwestie van een handomdraai.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel