nieuws

Vervoersverbod blijft voorlopig van kracht

Home

Het vervoersverbod voor levende koeien, varkens, schapen en geiten blijft de komende dagen van kracht. Versoepelingen van het verbod laat nog even op zich wachten. Dat bleek maandag na afloop van een overleg tussen minister Gerda Verburg van Landbouw en de sector op het ministerie in Den Haag

Vervoersverbod blijft voorlopig van kracht
Vervoersverbod blijft voorlopig van kracht

Vervoersverbod voor levende
koeien, varkens en schapen

Het vervoersverbod werd zaterdag afgekondigd in verband met de uitbraak van mond- en klauwzeer in Engeland. Inmiddels zijn ruim veertig bedrijven gecontroleerd op aanwezigheid van het gevreesde MKZ-virus. Het virus werd tot nog toe nergens aangetroffen.

 

Controles

Dierenartsen en inspectiediensten voeren deze dagen controles uit bij ongeveer 150 ondernemingen. Het gaat om alle bedrijven die sinds 1 juni betrokken zijn geweest bij vervoer van vee tussen Nederland en Engeland. In totaal vonden er in die periode zo’n 380 transporten van koeien, varkens, schapen en geiten plaats tussen de twee landen.

 

Een woordvoerster van het ministerie kon maandagmiddag nog niet zeggen hoe lang het gaat duren voordat het vervoersverbod versoepeld kan worden. Dinsdagmiddag komen minister Verburg en vertegenwoordigers uit de sector opnieuw bij elkaar voor overleg.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel