nieuws

Polymarin Composites kiest Harlingen voor nieuwbouw

Home

Polymarin Composites uit Hoorn, leverancier van vezelversterkte kunststof rotorbladen voor wind- en waterturbines, verplaatst haar bedrijfsactiviteiten naar Harlingen. Een groeiende (export) markt, ruimtegebrek en logistieke belemmeringen op de huidige locatie en een groeiende oriëntatie op offshore maakten dit noodzakelijk.

Polymarin Composites kiest Harlingen voor nieuwbouw
Polymarin kiest voor Harlingen

Polymarin zal in havenstad Harlingen een modern bedrijfspand neerzetten van circa 3.000 vierkante meter met daarbinnen productiecapaciteit voor minimaal 450 rotorbladen per jaar en kantoorruimte voor onder andere de afdelingen marketing & sales en engineering. De met de vestiging gemoeide investering bedraagt 5.000.000 euro. Naar verwachting zal de activiteit 50 tot 100 grotendeels nieuwe arbeidsplaatsen met zich meebrengen. De huidige 17 medewerkers verhuizen mee van Hoorn naar Harlingen. De nieuwe fabriek zal omstreeks maart 2008 in gebruik worden genomen.

Zeehaven in ontwikkeling

De keuze voor Harlingen is gebaseerd op de aanwezige voorzieningen en dynamiek van een zeehaven in ontwikkeling. De stad kent een gunstig investeringsklimaat, arbeidspotentieel. De logistiek van de haven is uitermate geschikt voor het vervoer van rotorbladen (en productie matrijzen) naar alle delen van de wereld. De geplande oriëntatie op de offshore windmarkt maakt dat Harlingen ook een ideale locatie is voor de toekomstige ontwikkelingen van Polymarin Composites. De locatie biedt het bedrijf de mogelijkheid om te blijven samenwerken op windturbinegebied (kennisontwikkeling en arbeid) met Noord-Holland. Daarmee past deze stap in de Noordelijke ambitie van Energy Valley.

 

Begeleiding NOM
Het project is van het eerste contact tot de huidige besluitvorming intensief begeleid door de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland NV NOM. Daarbij is  nauw samengewerkt met de directie van Harlingen Seaports.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel