nieuws

Barloworld tevreden met eerste deelname Tour de France

Home

De professionele wielerploeg van mobiel intern transportleverancier Barloworld heeft veel opzien gebaard tijdens de Tour De France van 2007. In een Tour die zich laat kenmerken door negatieve berichtgeving valt nieuwkomer Team Barloworld in positieve zin in de smaak, met Top 5 finishes en twee etappewinsten.

Barloworld tevreden met eerste deelname Tour de France
Barloworld in de Tour

Het Zuid-Afrikaanse Barloworld, de naamgever van de ploeg, startte met de sponsoring van het team in februari 2003, met als doelstelling om deel te nemen aan de Tour De France in 2007. Dit jaar haalde het team een wildcard voor de grootste en meest prestigieuze wielerwedstrijd ter wereld.

 

Teamwork

Team Barloworld maakte een goede met de Zuid-Afrikaanse sprinter Robert Hunter die als vierde, vijfde en vervolgens als tweede over de finish kwam. In de negende etappe bezorgde teamgenoot Mauricio Soler het team de eerste etappewinst.

In de elfde etappe sprintte Hunter naar een podiumplaats, met weer een etappezege voor Team Barloworld.

Barloworld is zeer verheugd met het succes van het team en de daaruit voortvloeiende publiciteit. Een woordvoerder van Barloworld: “Het resultaat is een combinatie van teamwork en individuele uitmuntendheid. Van elk van onze renners tot de personeelsleden die zich dit seizoen onvermoeibaar hebben ingezet, wisten we dat ze de passie en de vastberadenheid hadden om enkele etappes uit de tour te winnen”.

Reageer op dit artikel