nieuws

Instelling tijdzones lost files op

Home

Het fileprobleem in Nederland kan binnen enkele maanden worden opgelost, dat stelt Wim Niesten uit Beverwijk. Niesten bood zijn oplossing eerst nog voor 1 miljoen euro aan maar maakt de informatie nu toch gratis bekend. Kortweg komt het erop neer dat er tijdzones in het hele land worden ingesteld.

Instelling tijdzones lost files op
Kaart van Nederland met tijdzones

Volgens Niesten is de beste oplossing voor het fileprobleem het instellen van een extra tijdzone in Nederland zoals op de kaart is weergegeven. In regio B kan bijvoorbeeld de tijd voor altijd één uur vroeger worden gezet.

 

Wat houdt dit in? Niesten geeft enkele voorbeelden:

  • * Al het verkeer dat van bijvoorbeeld Alkmaar en Amsterdam ( Regio A) richting Utrecht (Regio B) gaat, kan een uur later vertrekken, waardoor de ring Amsterdam minder belast wordt en files kunnen worden voorkomen.
  • * Gelijktijdig wordt de druk in de omgeving Utrecht (Regio B)  aanmerkelijk verminderd en blijft ook daar file achterwege.

* Al het verkeer uit Regio C richting Utrecht (Regio B) kan ook een uur later vertrekken.

* Verkeer dat van Regio B naar A gaat, vertrekt een uur eerder dan het verkeer dat in Regio B circuleert.

 

Meer tijd

De tijdzone is een optie/ voorbeeld tot het uitwerken van een definitieve lijn in lijntrajecten/ postcodetrajecten/ gebieds- of provinciegebonden trajecten etc. Ook zou kunnen worden volstaan met één lijn die Nederland in twee gedeelten verdeelt of een cirkel of ander uitgetekend gebied in het midden van Nederland. Niesten stelt dat met een 2e tijdzone 25 uur in 24 uur kan worden gecreëerd.

 

Opbrengsten

De opbrengsten van zo’n tijdzone zijn groot, aldus Niesten. Miljoenen nutteloze uren op jaarbasis kunnen praktisch worden ingezet en de vermindering schadelijke uitstoot van gassen is niet onaanzienlijk. Er zal verder sprake zijn van een vermindering van het aantal verkeersongevallen.

 

Kosten

Niesten wilde eerst niet alle details uit de doeken doen. Hij vroeg belangstellenden om een bedrag van € 1.000.000,-. Hij stuurt zijn idee nu wel kosteloos rond.

 

Reageer op onze poll: Wat een onzin of juist een goed idee?

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel