nieuws

Beurs München trekt recordaantal bezoekers

Home

De vakbeurs Transport & Logistic die gehouden werd van 12 tot en met 15 juni in München trok in totaal 47.000 bezoekers uit 113 landen. Dit is een stijging van 18 procent ten opzichte van het bezoekersaantal van de vorige beurs. Volgens de organisatie maakt logistiek een inhaalslag. Nog nooit waren er zoveel internationale bezoekers.

Beurs München trekt recordaantal bezoekers
47.000 bezoekers op Transport Logistic 2007

47.000 bezoekers op
Transport Logistic München

Na Duitsland bestond de top tien uit bezoekers uit Oostenrijk, Nederland, Italië, Zwitserland, Tsjechië, Polen, Frankrijk, België, Verenigd Koninkrijk, Noord Ierland en Slovenië. Opvallend was de groeiende belangstelling uit Oost-Europese landen. Dit was ook bij de standhouders te zien, veel opkomende Oost-Europese landen presenteerden zichzelf.

 

De nieuwe markten Rusland en India, hubs en havengebieden in de baltische staten en de nieuwe EU lidstaten Bulgarije en Roemenie waren vertegenwoordigd. In totaal waren er 1580 standhouders uit 57 verschillende landen. Ook dit aantal is meer dan de vorige beurs, een stijging van 19 procent. De organisatie is dan ook met recht tevreden. “We hebben een enorme groei bereikt in zowel bezoekersaantallen, standhouders en vierkante meters beursruimte. Alle trends en thema’s die met de sector te maken hebben waren vertegenwoordigd”, aldus Eugen Egetenmeir, directielid van de Messe München.

 

Duitse transportminister opent de beurs

Een aantal hoge politici bezochten de beurs. De Duitse transport minister Wolfgang Tiefensee gaf in zijn openingsspeech aan dat hij hoopt dat de beurs een soort marktplaats is om nieuwe ideeën te ontwikkelen op voor goederenvervoeren tussen het oosten en het westen. Ook de Noorse, Tsjechische en Russische transportministers waren vertegenwoordigd.

 

De volgende Transport & Logistic in München zal worden gehouden van 12 tot 15 mei in 2009.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel