nieuws

Tekort aan logistiek personeel nog groter geworden

Home

De vraag naar logistiek personeel neemt verder toe. Dit blijkt uit cijfers van Monster Employment Index, de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt. De index is ten opzichte van april vorig jaar met 94 procent gestegen.

Tekort aan logistiek personeel nog groter geworden
Forse groei aan vacatures in de logistiek

“Dit cijfer geeft aan dat er veel werk is in de logistieke sector, maar is ook een teken dat werkgevers moeite hebben de juiste kandidaten te vinden,” zegt Marc de Vries, directeur van Monsterboard.nl.

 

Indexgroei

In vergelijking met vorig jaar is de index gestegen van 148 naar 287. De index over alle sectoren heen laat ook een duidelijke groei zien. Naast de logistieke banen zijn het de vacatures in de publieke sector die voor de sterke stijging zorgen.

 

Online recruitment

De online recruitment activiteiten nemen ook toe, steeds meer bedrijven weten de weg te vinden naar de verschillende vacaturesites om wervingsadvertenties te plaatsen, op zoek naar het juiste personeel. De Monster Employment Index is samengesteld uit gegevens van 1.500 vacaturewebsites in Europa, gebaseerd op het aantal geplaatste online vacatures.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel