nieuws

EGL aanvaardt bod Ceva

Home

De Amerikaanse logistiek dienverlener Eagle Global Logistics (EGL) heeft het buyout-akkoord met oprichter Jim Crane beëindigd en het bod van het Nederlandse Ceva Logistics aanvaard. De biedingsoorlog is ten einde nu er een bod van 47,50 dollar per aandeel ligt.

EGL aanvaardt bod Ceva
Jim Crane

Ceva Logistics, voorheen TNT Logistics, maakt deel uit van de Amerikaanse private equity Apollo Management. Apollo moet 2 miljard dollars ophoesten om EGL, één van de grootste Amerikaanse logistieke bedrijven, in handen te krijgen.

 

Beurswaarde doorgestegen

Crane, de voornaamste aandeelhouder van EGL, heeft in december vorig jaar aangekondigd dat hij het meerderheidsbelang wilde over zijn beursgenoteerde groep. Hij bood oorspronkelijk 36 dollar per aandeel. De beurswaarde bedroeg toen 29,78 dollar. Ondertussen is het aandeel doorgestegen naar een koers van 38,26 dollar.

 

Ceva naar de beurs

Als durfinvesteerder Apollo Management beslist om Ceva Logistics te laten fuseren met EGL, ontstaat er een logistiek bedrijf met een jaarlijkse omzet van 5,9 miljard euro (3,5 miljard door Ceva en 2,4 miljard door EGL). Volgens bepaalde geruchten, die niet door Apollo zijn bevestigd, zou de private equity Ceva Logistics nog voor het einde van het jaar naar de beurs willen brengen.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel