nieuws

Nieuwe landbouwminister op agrologistiek-congres

Home

Minister Verburg, de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) neemt tijdens het congres ‘Goed onderweg!’ de resultaten van dertien agrologistieke pilotprojecten in ontvangst. Het congres, wat op 29 maart georganiseerd wordt door het Platform Agrologistiek, gaat over innovatieve samenwerking en oplossingen in de agrarische keten.

Nieuwe landbouwminister op agrologistiek-congres
Minister Verburg op agrologistiek congres

Het geplande bezoek van Verburg geeft aan dat innovatief ondernemersschap in de landbouw ook op de politieke agenda staat. Dichtslibbende wegen en hoge transportkosten zijn knelpunten waar ook bedrijven die agrarische goederen vervoeren tegenaan lopen. Het Platform Agrologistiek ondersteunt dertien pilotprojecten over efficiënte logistiek van agrarische goederen. De projecten zijn inmiddels geëvalueerd en de cijfers geven een positief beeld van de mogelijkheden door herziening van distributieketens. Uit de pilots blijkt dat naast kilometerbesparing er bespaard kan worden op energie en CO2 uitstoot.

 

Bundeling van stromen

Het project Agriport A7, waarbij glastuinbouw, verwerking en distributie samengebracht worden in een nieuw gebied in Noord-Holland, is een voorbeeld van één van de pilotprojecten. De bundeling van de sierteeltstromen uit Noord-Nederland richting de veilingen in het westen van het land is een ander voorbeeld. Dit levert een besparing op van 15,4 procent van het aantal ritkilometers.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel