nieuws

Private investeerder neemt belang in Qurius

Home

Parcom Ventures heeft gisteren bekendgemaakt dat het een belang van 21 procent neemt in het beursgenoteerde softwarebedrijf Qurius. De mededeling van de private-equity investeerder volgt kort na de recente overname van Watermark door Qurius.

Private investeerder neemt belang in Qurius
Qurius

Na de bekendmaking van Parcom Ventures, dat onderdeel is van de ING Groep, bereikte het aandeel van Qurius het hoogste koersniveau sinds april 2002. De private-equity investeerder heeft het belang in het softwarebedrijf van exact 20,6 procent overgenomen van ABN Amro Capital en Prime Technology Ventures.

 

Europa

Qurius, het voormalige Magnus Holding, kondigde al op 2 november vorig jaar aan dat het Watermark zou overnemen. Door de overname van Watermark is het softwarebedrijf uitgegroeid tot de grootste Microsoft Dynamics-partner van Europa met zevenhonderd medewerkers en 1700 klanten. Qurius is inmiddels actief in negen landen in Europa.

 

Verdubbeling aandeel

Sinds de overname is de koers van het aandeel van Qurius bijna verdubbeld. Op basis van de huidige koers heeft Qurius een marktwaarde van ruim 76 miljoen euro.

 

Lees ook:

 

In het komende nummer van Logistiek (nr.1/2007) staat een interview over de overname met de Watermark-eigenaren Tom Stolk en Joop van Voorthuijsen.

Reageer op dit artikel