nieuws

Personeel Penske Logistics staakt

Home

Werknemers van Penske Logistics zijn vannacht voor onbepaalde tijd in staking gegaan. Zij doen dit nadat de directie het ultimatum over een sociaal plan liet verstrijken. Breekpunt in het overleg zijn de looptijd van het plan en de hoogte van de ontslagvergoeding. Penske vindt het neergelegde aanbod meer dan redelijk.

Personeel Penske Logistics staakt
Penske

Bovendien wil FNV Bondgenoten dat het plan geldt voor de hele vestiging in Coevorden. De directie daarentegen wil dat het enkel geldt voor de boventalligen van deze specifieke reorganisatie.

 

Oud zeer

Wieke Berends, bestuurder FNV Bondgenoten: “Het is onvoorstelbaar dat we ondanks diverse gesprekken de verschillen niet hebben kunnen overbruggen. De directie wil niet op onze eisen ingaan, dat zegt genoeg over hoe zij haar werknemers waardeert. Voor veel werknemers zit er nog veel oud zeer, wat een extra motivatie voor ze is om het werk neer te leggen.”

 

Concurrentiepositie

Penske reageert hierop als volgt: ‘Ons huidige aanbod is 20 procent hoger dan wat onze concurrenten in vergelijkbare situaties hebben geboden. Als we ingaan op de eisen van de vakbond, schaden we onze toekomstige concurrentiepositie, aangezien we onze prijzen voor nieuwe activiteiten in Coevorden zouden moeten verhogen. Dit is een regio waar het zwakke economische klimaat, dat is ontstaan door vertrekkende bedrijven, het al moeilijk maakt om nieuwe klanten aan te trekken.

 

In het licht van deze punten is Penske van mening dat zijn aanbod meer dan redelijk is. Het gaat verder dan wat in deze sector gebruikelijk is en biedt het best mogelijke pakket voor de getroffen medewerkers. Penske blijft openstaan voor gesprekken met de vakbonden en hoopt tot een positieve uitkomst voor alle betrokken partijen te komen.’

 

Lees ook: Acties op stapel bij Penske Logistics (10 januari 2007)

Reageer op dit artikel