nieuws

Moerdijk mag terrein logistiek park zelf aanleggen

Home

Als er een definitief besluit is genomen voor een logistiek park van 150 hectare in de Moerdijkse Hoek, mag de gemeente Moerdijk zelf het terrein voor het park aanleggen. Dat schrijven Gedeputeerde Staten (GS) van Brabant in een Memorie van antwoord aan de provinciale Statenleden.

Moerdijk mag terrein logistiek park zelf aanleggen
logistiek park

GS nemen aankomende vrijdag een definitief besluit over het in gang zetten van de wijziging van het streekplan waardoor de 150 hectare beschikbaar is, voor de aanleg van een van de grootste logistieke parken van Nederland. GS schrijven dat het nog niet bekend is wie verantwoordelijk is voor de daadwerkelijke aanleg van het logistiek terrein in de Moerdijkse Hoek.

 

‘Dat kan de provincie zijn. Maar ook de gemeente, een andere overheid, een private partij of een combinatie van genoemde partijen’, schrijft Commissaris van de Koningin Hanja Maij Weggen aan de Statenleden. Het Memorie van antwoord is verstuurd omdat de leden van de provinciale commissie Moerdijkse Hoek nog een aantal vragen beantwoord wil hebben voordat er op 2 februari een besluit wordt genomen.

 

Scepsis

Maij Weggen laat weten dat er gezamenlijk met het rijk en Moerdijk wordt opgetrokken om tot de aanleg van de 150 hectare te komen. De gemeenteraad van Moerdijk heeft al gezegd sceptisch te zijn over de houding van de provincie. De raad vindt dat eerst alle rapporten op tafel moeten liggen en dat er ook duidelijkheid moet komen over de financiering van de compensatie die de gemeente krijgt.

Over die rapporten heeft de provincie Brabant een andere mening. De commissaris schrijft over een van die rapporten: ‘De gebiedsvisie, inclusief het onderzoek naar milieu en leefbaarheidswinst is weliswaar afgerond, maar is op verzoek van de gemeente Moerdijk nog niet openbaar in verband met de gevoeligheid van de informatie.’

 

Bron: BN De Stem

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel