nieuws

Rechter verbiedt acties bij ECT

Home

De vakbonden mogen geen actie voeren bij containeroverslagbedijf ECT in Rotterdam. Zij moeten eerst het principeakkoord dat zij met het bedrijf hadden bereikt over een nieuwe cao aan de leden voorleggen. Dit heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald in een zaak die was aangespannen door ECT.

FNV Bondgenoten legt zich bij de uitspraak neer en zal de leden raadplegen, zo heeft een woordvoerder laten weten.

Bij ECT brak begin deze maand een wilde actie uit wegens onvrede over een passage in het principeakkoord over een flexibeler rooster dat voor een deel van de werknemers zou gelden. Het akkoord was toen nog niet aan het personeel voorgelegd.

 

ECT tevreden
De stakers gingen weer aan het werk nadat de vakbond had beloofd opnieuw met de directie te gaan praten. Maar ECT was daartoe niet bereid en wilde dat het akkoord volgens de juiste procedure aan de leden zou worden voorgelegd.

FNV Bondgenoten dreigde vervolgens met acties als ECT niet opnieuw zou onderhandelen over een cao. Het containerbedrijf stapte toen naar de rechter. ECT is tevreden met de uitspraak. “Het is precies wat wij wilden”, aldus directeur Jan Westerhoud.

 

Lees ook: ECT daagt FNV om staking te voorkomen (november 2006)

Reageer op dit artikel