nieuws

KNV viert 125-jarig jubileum

Home

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) bestaat 125 jaar en vierde dat dinsdagavond 24 oktober in de Nieuwe Kerk in Den Haag in het bijzijn van Koningin Beatrix. Tijdens de viering, die naast de Koningin werd bijgewoond door enkele honderden genodigden, werd door KNV-voorzitter Heeren en minister Peijs ingegaan op de historie van de branchevereniging.

KNV viert 125-jarig jubileum
Beatrix

Heeren bestempelde de 125-jarige historie van KNV als een geschiedenis die zich kenmerkt door heel wat vernuft, visie en vooruitgang en waarin technologie een steeds grotere rol speelt. De blik naar het verleden liet Heeren direct volgen door de opmerking dat durf en visie ook de middelen zijn om plannen te verwezenlijken. Heeren: “En daarmee doel ik op plannen in de toekomst. Die maak je met een lange termijn visie en niet voor vier jaar.” Aan de hand van voorbeelden uit het boek Toekomstflitsen van de gebroeders Robbert en Rudolf Das.

 

Minister Peijs

Verkeer en Waterstaat minister Karla Peijs hield eveneens een korte toespraak tijdens het 125-jarig jubileum. Daarin haalde ze de relatie aan tussen haar departement en de branchevereniging. “Als V&W hebben we zo’n tweehonderd jaar geleden toch de paden geëffend voor de ‘peoplemovers’ van het KNV.” Peijs doelde daarmee op de eerste tram die reed tussen Haarlem en Amsterdam. Peijs: “De komende jaren zullen we innig blijven samenwerken, maar mijns inziens zal de belangrijkste vraag worden wat de rol van de overheid zal zijn en wat die van het bedrijfsleven. Ik hoop op een goed evenwicht.”

 

Reageer op dit artikel