nieuws

Bloemenveiling Aalsmeer en FloraHolland fuseren

Home

FloraHolland en Bloemenveiling Aalsmeer gaan fuseren. De besturen van beide coöperaties hebben daartoe vanochtend een intentieverklaring ondertekend. Er ontstaat een krachtige afzetcoöperatie met een omzet van 4 miljard euro.

Bloemenveiling Aalsmeer en FloraHolland fuseren
Bloemenveiling

De naam van de beoogde fusiecombinatie is FloraHolland. Hoofdvestiging van de fusiecombinatie is Aalsmeer. De concentratie van vraag en aanbod in de sierteelt staat onder druk. Wereldwijd groeit de grootschalige productie en handel in bloemen en planten in hoog tempo en neemt de concurrentie toe. Kwekers vragen om goede afzetmogelijkheden tegen scherpe tarieven en exporteurs willen lagere ketenkosten. Al deze ontwikkelingen motiveren FloraHolland en Bloemenveiling Aalsmeer om te fuseren.

 

Drie veilingen

De nieuwe organisatie zal bestaan uit drie exportveilingen (Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg), drie regioveilingen, één bemiddelingsbureau en één sourcing (import)-afdeling. De huidige lijnen van productiviteitsverbetering bij de veilingen worden verder doorgezet. In combinatie met nieuwe mogelijkheden die voor medewerkers ontstaan binnen het concern, verwachten de veilingen geen ingrijpende gevolgen voor het personeelsbestand.

 

Kerngetallen (31 december 2005)

                                   Bloemenveiling Aalsmeer                  FloraHolland

Omzet (x 1 mln. Euro)   1.690                                                   2.005

Medewerkers                1.800                                                   2.800

Aantal aanvoerders        5.400                                                   6.900

waarvan leden               2.900                                                   3.100

Aantal kopers               1.050                                                   2.200

Oppervlakte gebouwen   1.000.000 m2                                       1.500.000 m2

Reageer op dit artikel