nieuws

TNT vervoert oorlogsmonument naar Nederland

Home

TNT Express heeft vandaag het laatste oorlogsmonument van Nederland getransporteerd van Engeland naar Arnhem. Het gaat om een bronzen adelaar ter herdenking van de gevallen RAF- vliegeniers in de tweede wereldoorlog.

TNT vervoert oorlogsmonument naar Nederland
TNT

Het monument ter waarde van 20.000 pond is tot stand gekomen dankzij een inzamelingsactie onder leiding van oud-strijder Alan Hartley. De adelaar weegt 120 kg en wordt door TNT Express gratis vervoerd. Hartley heeft zich rechtstreeks tot de top gewend om een oplossing te vinden voor betrouwbaar vervoer. “TNT was de eerste naam die in mij opkwam,” vertelt hij. “Ik nam contact op met Peter Bakker, de voorzitter van de Raad van Bestuur van TNT, in Amsterdam. Hij stemde al snel toe het vervoer van het monument te verzorgen, zonder kosten voor ons. “

 

Onthulling

De één meter hoge bronzen adelaar wordt geplaatst op een zwarte sokkel van anderhalf meter met daarop de inscriptie: “Greater love have no man than this, than a man lay down his life for his friends” (=Geen mens verdient meer liefde dan hij die zijn leven voor vrienden heeft gelaten). Op 15 september wordt de bronzen adelaar officieel onthuld tijdens de jaarlijkse herdenking van de slag om Arnhem.

 

Lees ook: TNT Express bestelt 14.000 extra terminals (juli 2006)

Reageer op dit artikel