nieuws

Overname SSA Global definitief

Home

Softwareleverancier Infor heeft de overname van SSA Global (met hierin het voormalige Baan) afgerond. Dat maakte de softwareleverancier donderdag bekend in een persconferentie. De overname van SSA Global was in mei nog onzeker, maar is nu dan toch definitief geworden.

Overname SSA Global definitief
Infor neemt SSA Global over

Met de software van SSA Global kan Infor  een nog groter scala aan oplossingen bieden, dan het al deed. ‘Bedrijven kunnen kiezen voor volledig geintegreerde oplossingen voor specifieke branches, maar ook voor standalone-oplossingen. Alles van één en dezelfde leverancier’, zegt Jim Schaper, CEO van Infor. Naast SSA Global maakt hij afgelopen week ook de definitieve overnames van twee andere softwarebedrijven bekend, Extensity en Systems Union.  

 

Gevolgen voor klanten

Topman Keith Deane van Infor gaf twee maanden geleden in een interview met Logistiek al aan dat het zeer waarschijnlijk was dat SSA Global zou worden overgenomen. Volgens hem hoeven de huidige klanten van SSA Global niet bang te zijn dat de verdere ontwikkeling van hun software gestaakt zal worden. “Daar hebben we ze niet voor overgenomen,” aldus Deane.

 

Jaaromzet

Extensity levert software voor financieel performance management. Systems Union is een leverancier van financieel en performance-managementsoftware. Infor heeft dankzij alle overnames nu een jaaromzet van 2,1 miljard US Dollar, vestigingen in 100 landen en ongeveer 70.000 klanten.

 

Lees ook: Infor slaat opnieuw toe (april 2006)

 

Opinie: “Overname SSA: slim of egotripperij van CEO”

Reageer op dit artikel