nieuws

Performance management bovenaan verlanglijstje

Home

Volgens onderzoeksbureau Gartner is Employee Performance Management een van de snelst groeiende segmenten van de HR-softwaremarkt. Zo’n 76 procent van de HR-managers vindt talentbeheer belangrijk maar slechts eenderde gebruikt performance management-software.

Performance management staat bovenaan het prioriteitenlijstje van personeelsmanagers op het gebied van software. Dit blijkt uit een onderzoek van Gartner in opdracht van Lawson Software onder 318 HR-professionals. Zij vinden software voor het meten en managen van de prestaties van werknemers, met inbegrip van talent management, belangrijker dan functionaliteiten op het gebied van salarisadministratie, tijds- en aanwezigheidsbeleid, arbeidsvoorwaarden, online personeelswerving en regelgeving.

 

Geen software

Het onderzoek toont aan dat ruim tweederde van de respondenten op dit moment geen software gebruikt voor performance management. Dat is opvallend veel omdat 82 procent van de ondervraagde bedrijven groter is dan 1.000 werknemers. Van de groep bedrijven met meer dan 5.000 werknemers heeft 30 procent geen performance management-systeem en werkt 44 procent naar eigen zeggen met een slecht systeem. Tegelijkertijd ziet 34 procent van de respondenten talentbeheer als belangrijke taak en 42 procent als een van de meest kritische taken van hun functie.

Jaap van den Akker, country manager Benelux bij Lawson: “Organisaties beginnen nog maar net de meerwaarde van een Performance Management-systeem te ontdekken. Deze systemen reiken afdelingshoofden meer objectieve en beoordeelbare gegevens aan om de prestaties van werknemers zo te sturen dat ze in lijn zijn met de doelstellingen van het bedrijf.”

Reageer op dit artikel