nieuws

Arvid Manneke zwaait af bij Frans Maas

Home

Arvid Manneke is vandaag officieel teruggetreden als bestuursvoorzitter van Frans Maas. Manneke maakte na zijn jaar als bestuursvoorzitter slechts enkele maanden deel uit van de raad van bestuur van DSV. Dit is de dochteronderneming van DFDS die de Nederlandse transporteur overnam.

Arvid Manneke zwaait af bij Frans Maas
Manneke Frans Maas

Een officiële reden voor het vertrek van de Nederlandse bestuursvoorzitter is niet gegeven en navraag bij Frans Maas gaf ook geen nieuwe info. Waarschijnlijk ligt onenigheid over de manier waarop Frans maas moet worden opgenomen in het nieuwe bedrijf ten grondslag aan het besluit.

 

Lucratieve regeling

Manneke, voor Frans Maas werkzaam bij Stork, heeft bij de overname door DSV naar verluid een lucratieve ontslagregeling weten te bedingen van 1,7 miljoen euro. Naast dit bedrag zou hij ook zeven ton ontvangen voor het regelen van de overname. De bonus die hij van Frans Maas zou krijgen is tenslotte ook door DSV gecompenseerd met aandelen in het Deense bedrijf ter waarde van 200.000. Met een totaal aan ontvangsten van ongeveer 2,6 miljoen euro hoeft Manneke uiteraard geen haast te maken met het vinden van een nieuwe baan.

 

Lees ook:

Bestuurslid Arvid Manneke (DSV/Frans Maas) stapt op (mei 2006) 

Merknaam Frans Maas verdwijnt uit straatbeeld (juni 2006)

Reageer op dit artikel