nieuws

Personeel Nivea-magazijn staakt

Home

Het magazijn van Beiersdorf in Almere ligt sinds vanochtend 7.00 uur plat. Het personeel van het magazijn en de aanpalende fabriek heeft het werk neergelegd uit onvrede over een reorganisatie. Beiersdorf, fabrikant van Nivea, wil de fabriek in Almere sluiten en de logistiek verplaatsen naar Hamburg.

Personeel Nivea-magazijn staakt
De fabriek van Beiersdorf in Almere ligt plat

De staking tegen de reorganisatie geldt in principe voor onbepaalde tijd. Bij de reorganisatie zouden 170 arbeidsplaatsen verloren gaan, 40 in het magazijn en 130 in de fabriek. FNV Bondgenoten had het bedrijf een ultimatum gesteld, dat zaterdag om middernacht is afgelopen. De vakbond zet vraagtekens bij de noodzaak van de reorganisatie. Volgens FNV maakt zowel de Beiersdorf-groep als de vestiging in Almere nu al veel winst en is de reorganisatie alleen bedoeld om nog meer winst te maken.

 

Ontslag

FNV Bondgenoten wil dat Beiersdorf het alternatieve plan van de ondernemingsraad overneemt. Daardoor blijven 100 van de 170 banen behouden. In het plan staan berekeningen hoe de productie efficiënter en effectiever kan.

Bij ontslag eist de vakbond 1,75 procent van de gebruikelijke schadevergoeding die de kantonrechter bepaalt aan de hand van dienstjaren en leeftijd. Bovendien vindt FNV dat boventalligen op hun 55e met vroegpensioen moeten kunnen gaan. Voor de blijvers moet het sociaal plan tot 2010 doorlopen.

 

Reactie

Een gesprek van de vakbond met twee leden van de raad van bestuur van Beiersdorf liep in maart op niets uit. De hoofddirectie van Beiersdorf komt vandaag met een reactie.

 

Lees ook: Beiersdorf schrapt logistieke banen (maart 2006)

Reageer op dit artikel