nieuws

Magazijn met platte tv’s gaat op in vlammen

Home

In Deurne is een opslagplaats met lcd- en plasma-tv’s compleet afgebrand. Eigenaar Hisense, een Chinese hightech-producent, zegt binnen twee á drie dagen weer operationeel te zijn. ‘Dankzij vlotte communicatie en een uitstekende logistieke structuur.

Magazijn met platte tv’s gaat op in vlammen
Brand

Op het ogenblik van de brand waren er nog twee werknemers aanwezig. Ze konden het pand op eigen kracht verlaten en raakten niet gewond. Het bedrijventerrein is door de hulpdiensten volledig geëvacueerd en de gemeentelijke fase van het rampenplan is afgekondigd. De brand is mogelijk ontstaan door dakwerken aan het magazijn.

 

Voorrang verlenen

Hisense heeft een eigen productie-eenheid voor lcd-tv’s in Hongarije en een tweede productie-eenheid voor plasma-tv’s in Frankrijk. Na de brand werd vanuit China onmiddellijk opdracht gegeven om voorrang te verlenen aan de Benelux op het vlak van productie én levering. Op deze manier zullen de leveringen aan de winkels in de Benelux maximaal twee á drie dagen vertraging oplopen, verwacht het bedrijf.

 

Sterke logistieke structuur

‘Wat we nu mee maken, is natuurlijk een grote tegenvaller voor een bedrijf dat zich volop in zijn opstartfase bevindt’, zegt Jan André, country agent voor Hisense Benelux. ‘Zeker met het oog op de stijgende vraag naar onze producten naar aanleiding van het naderende WK-voetbal. Toch heerst er geen paniek. We kunnen terugvallen op onze sterke logistieke structuur.’

 

Lees ook: Acht miljoen schade na brand bij Timex (januari 2006).

Reageer op dit artikel