nieuws

FloraHolland wil derde trade parc Westland

Home

Sierteeltproducten veiling FloraHolland wil het bedrijventerrein in Naaldwijk met 25 hectare uitbreiden. Door uitbreiding hoopt het bedrijf in te spelen op de verwachte groei voor de komende jaren. De ruimtebehoefte van handelsbedrijven om zich te vestigen op het terrein van FloraHolland groeit jaarlijks met 15.000 vierkante meter.

FloraHolland wil derde trade parc Westland
FloraHolland wil derde trade parc Westland

Het bedrijventerrein in Naaldwijk

De vraag naar ruimte komt met name van bedrijven die orders samenstellen voor de levering aan het retailkanaal en bouwmarkten. Voor handelsbedrijven in sierteeltproducten biedt Trade Parc Westland huisvesting op maat. Handelsbedrijven investeren zelf in grond en gebouwen. De infrastructuur en de logistieke voorzieningen worden door FloraHolland gerealiseerd.

 

Ledenvergadering

Om op de grote behoefte in te kunnen blijven spelen is het belangrijk dat het veilinghuis tijdig met de procedures start die voor uitbreiding nodig zijn. Tijdens de algemene ledenvergadering van 31 mei zal het veilinghuis haar leden mandaat vragen om de benodigde grond te mogen kopen. In samenspraak met gemeente Westland wordt momenteel een bestemmingsplan voorbereid dat waarschijnlijk eind 2006 in procedure wordt gebracht.

 

Vijf jaar

Naar verwachting zullen alle percelen grond op Trade Parc Westland 2 in 2010 verkocht zijn. Het ontwikkelen van het nieuwe terrein, Trade Parc Westland 3, zal ongeveer vijf jaar in beslag nemen. Voor de aankoop van de percelen en het aanleggen van de logistieke voorzieningen en infrastructuur is een investering van vijftig tot zestig miljoen euro nodig. Ongeveer twintig bedrijven kunnen zich op het nieuwe terrein gaan vestigen.

 

Lees meer: Nieuws over FloraHolland

 

Reageer op dit artikel