nieuws

Digitale vocht- en temperatuursensor

Home

VIC Sensorcontrols komt met een nieuwe sensor. Bederfelijke producten, maar ook gevoelige elektronica mogen tijdens het transport en opslag niet worden blootgesteld aan te grote schommelingen van luchtvochtigheid en temperatuur.

Digitale vocht- en temperatuursensor
VIC

Het meetbereik van de luchtvochtigheids- en temperatuursensor van VIC Sensorcontrols is resp. 10-97% rH en -25-70 graden Celsius. Met de uitwisselbare digitale plug-in sensor PMU-G kan de luchtvochtigheidsgraad en de temperatuur over een langere periode worden bewaakt. Het capacitieve vochtelement bestaat uit een dunne-film basisplaat met daarop de elektrodes. Hier bovenop zit weer een hygroscopische polymeerlaag die de watermoleculen opneemt en afgeeft. Hierbij verandert de capaciteit van de condensator. De elektronica vergelijkt de gemeten relatieve vochtigheid en temperatuur met de kalibratiewaarden en zend deze uit via een ASCII protocol naar de RS232-poort van een computer.

Reageer op dit artikel