nieuws

ControlPay controleert transportfacturen Bridgestone

Home

ControlPay heeft onlangs van Bridgestone Europe de opdracht gekregen om alle transportfacturen op juistheid en consolidatie te controleren. Met de order voor de bandenfabrikant zijn volgens het Bredase bedrijf enkele miljoenen gemoeid.

ControlPay controleert transportfacturen Bridgestone
Bridgestone

ControlPay, dat gespecialiseerd is in het controleren van financiële gegevens zoals facturen, heeft voor de Japanse bandenfabrikant speciale software ontwikkeld. Hierdoor ontsnapt geen enkele transportopdracht aan een volledige controle en audit. De software zorgt er na controle voor dat alle gecontroleerde gegevens met kostensoorten en kostenplaatsen naar de systemen van Bridgestone worden gecommuniceerd. Uit onderzoek van financieel-zakelijk dienstverlener Deloitte blijkt dat multinationals met grote goederenstromen grote kostenbesparingen kunnen bereiken door een strikte controle van hun transportfacturen.

 

Beursgang

Multinationals als Gilette, Avery Denisson en de Amerikaanse autolakkenfabrikant PPG behoren inmiddels tot de klantenkring van ControlPay. Om de groei te kunnen financieren overweegt het Bredase bedrijf dit jaar of volgend jaar een beursgang. Er zijn hierover gesprekken gaande met Euronext en AIM in London.

 

Lees ook: Digitale factuur spaart papier (februari 2006).

 

Reageer op dit artikel