nieuws

Vrouwendag stuwt vraag naar bloemen Aalsmeer

Home

Internationale Vrouwendag heeft voor extra drukte gezorgd bij Bloemenveiling Aalsmeer. Op deze internationale feestdag voor de vrouw, die vooral in Oost-Europa grootschalig wordt gevierd, blijken bloemen een favoriet cadeautje te zijn. Toch werd het niet zo’n toppertje als Valentijnsdag

Vrouwendag stuwt vraag naar bloemen Aalsmeer
Aalsmeer

De totale omzet in de laatste week van februari bedroeg ruim 42 miljoen, waarvan bijna 28 miljoen voortkomt uit de omzet van snijbloemen. In een ‘normale’ week bedraagt de omzet zo’n 32 miljoen. Overigens was de week voor Valentijnsdag een grotere topper. Toen werd een omzet van ruim 60 miljoen gehaald.

 

Het effect van de Vrouwendag was dit jaar al vroeg merkbaar. Na 1 maart was de extra drukte voor de verre markten zo goed als over. Door deze vroege vraag raakte de handel al vroeg oververhit, wat vooral merkbaar is in de prijzen. Bij planten zijn de effecten standaard een tot twee weken eerder merkbaar. Ook hier steeg de vraag en dus ook de prijzen.

 

Mix

Vrouwendag is vooral in Rusland, maar ook in diverse Oost-Europese landen, uitgegroeid tot een kruising tussen moederdag en Valentijnsdag. Op 8 maart 1917 staakten Russische textielarbeidsters in St. Petersburg vanwege slechte arbeidsomstandigheden. Dit wordt vaak gezien als het begin van de Russische Revolutie.

Reageer op dit artikel