nieuws

Bod DSV op Frans Maas op schema

Home

Het Deens transport- en logistieke concern DSV verwacht het voorgenomen bod op Frans Maas voor half maart formeel uit te brengen. De twee bedrijven zijn sinds eind vorig jaar met elkaar in gesprek.

Bod DSV op Frans Maas op schema
Frans Maas

Frans Maas maakte maandag bekend dat er in de afgelopen weken goede vooruitgang is geboekt in het biedingsproces. Het formeel uitbrengen van een bod is onderworpen aan een aantal voorwaarden, waaronder procedures met de relevante ondernemingsraden en het beschikbaar komen van de financiële gegevens van Frans Maas over 2005.
De Denen hebben een voorlopig bod uitstaan op Frans Maas van 38 euro in contanten per aandeel. Daarmee wordt Frans Maas gewaardeerd op 225 miljoen euro. DSV neemt ook de schulden over, die circa 208 miljoen euro bedragen. Daarmee komt de totale waarde van de transactie uit op 433 miljoen euro.

 

Aandeelhouders
Het bod van de Denen kan rekenen op de steun van een meerderheid van aandeelhouders, die samen goed zijn voor een belang van 58,8 procent. Die aandeelhouders zijn onder meer Orange Deelnemingen Fund, NPM Capital en Delta Lloyd Levensverzekering.

 

Gratis informatiepakket Logistieke Dienstverlening

Reageer op dit artikel