nieuws

Voorraadlogistiek Philips verslechtert

Home

Bij het Philipsconcern zijn afgelopen jaar de voorraden met 340 miljoen euro gestegen. De voorraadlogistiek van Philips is voor verbetering vatbaar, stelt financieel analist Adriaan Meij van AME Research.

Voorraadlogistiek Philips verslechtert
Gerard Kleisterlee van Philips

Het Philipsconcern had aan eind 2005 voor 41,8 dagen aan voorraad liggen, dit staat gelijk aan 11,4 procent van de omzet. De totale waarde van de voorraad komt neer op een kleine 3,5 miljard euro.

 

Hoog

Algemeen directeur Gerard Kleisterlee schrijft de stijging in het vierde kwartaal van 2005 toe aan valuta-effecten. In vergelijking met andere internationale concerns waarmee het bestuur van Philips zich meet als het gaat om de berekening van bonussen, is de voorraad erg hoog. IT-professional IBM heeft bijvoorbeeld slechts 13 dagen voorraad.

 

De gegevens heeft Logistiek.nl ontleend aan een uitgebreide publicatie van AME Analist van AME Research.

 

Gratis informatiepakket Supply Chain

Reageer op dit artikel