nieuws

Investeerder Geber toont wederom interesse in TNT

Home

Cornelius Geber, de Duitse private equity-investeerder wil een vijandig bod op TNT uit te brengen als een vriendelijk bod niet mogelijk is. Dit meldt de Britse zondagskrant The Business, zonder bronvermelding. Volgens de krant heeft Geber banden met de Amerikaanse private equity groep Blackstone.

Investeerder Geber toont wederom interesse in TNT
TNT

Geber liet vorig jaar november al weten dat hij werkte aan een mogelijk bod op TNT. Volgens The Business zou de Nederlandse overheid, met een belang van 10 procent in TNT, zijn leven moeilijk kunnen maken, al zou de Duitse investeerder liever een vriendelijk bod willen uitbrengen. Geber, die eerder als bestuurder bij logistiekbedrijf Kuehne+Nagel werkzaam was, liet vorig jaar weten dat hij bezig was met het samenstellen van een alliantie voor een eventueel bod.

 

Plannen

The Business stelt dat verwacht wordt dat Geber de komende weken een aankondiging doet van zijn plannen met TNT. De krant stelt dat Geber naast Blackstone ook zou kunnen samenwerken met CVC Capital Partners.

 

‘Niets nieuws’

Tegenover Betten Beursmedia deelde TNT mee dat de mediaberichten over de vermeende bereidwilligheid van Geber om een vijandig bod op het post-, logistiek- en expresbedrijf uit te brengen ‘niets nieuws’ is.

Reageer op dit artikel