nieuws

FedEx Express neemt de Chinese DTW Group over

Home

De transportdivisie FedEx Express van FedEx Corporation heeft aangekondigd een overeenkomst te hebben getekend met Tianjin Datian Group, ook wel DTW Group uit China. FedEx had sinds 1999 een joint venture met DTW Group.

FedEx Express neemt de Chinese DTW Group over
FedEx Express in China

Nu is overeengekomen dat het aandeel van 50 procent dat de DTW Group had in de zogenoemde FedEx-DTW International Priority Express wordt overgenomen door FedEx Express. Daarnaast wordt het koeriersnetwerk in de Chinese thuismarkt van de DTW Group overgenomen. De investering voor de overname bedraagt 400 miljoen dollar.

 

Werkgelegenheid

Door deze overname biedt FedEx werkgelegenheid aan 6000 personen in China. De transactie voldoet aan de gebruikelijke lokale voorwaarden die dat land gelden, zoals toestemming van de regering en de benodigde vergunningen.

Reageer op dit artikel