nieuws

Exel officieel in handen Deutsche Post

Home

Deutsche Post World Net heeft de overname van Exel afgerond. Krap een maand nadat Exel-aandeelhouders het bod verwelkomden, is het totale aandelenkapitaal naar Deutsche Post getransfereerd.

Volgende topprioriteit, volgens Deutsche Post CEO Klaus Zumwinkel, is om DHL Logistics en Exel te combineren. De fusie tussen Deutsche Post en Exel zal waarschijnlijk twee tot drie jaar in beslag nemen.

Voormalig Exel-CEO John Allen gaat de gecombineerde divisie Logistics leiden. Logistics zal draaien onder DHL-vlag in de geel-rode clubkleuren, maar met twee merkgebieden: DHL Exel Supply Chain en DHL Global Forwarding. Er gaan bij Logistics 150.000 mensen werken, met het hoofdkantoor in Bracknell, nabij Londen.

Deutsche Post heeft het doel voor de winst voor belastingen voor dit jaar met honderd miljoen euro opgeschroefd. Het concern verwacht nu voor dit boekjaar (nog zonder Exel) minimaal 3,7 miljard euro te bereiken. Voor Logistics verwacht het bedrijf tien procent meer inkomsten binnen te halen dan vorig jaar. Eerder dacht Deutsche Post voor deze divisie nog aan een toename van tussen de vijf en tien procent. Met de aankoop van Exel is 5,6 miljard euro gemoeid. De combinatie als geheel leidt tot een groep die wereldwijd werk biedt aan 500.000 mensen en jaarlijks zo’n 55 miljard aan diensten verkoopt.

Reageer op dit artikel