nieuws

MAN levert HydroDrive op TGA’s

Home

DOETINCHEM – Truckfabrikant MAN levert de HydroDrive-aandrijving nu ook voor alle wielen van de MAN-TGA trucks. HydroDrive is een aandrijvingssysteem voor truckwielen dat zorgt voor meer tractie op de vooras van een truck.

Het door MAN ontwikkelde systeem is door de bestuurder van een vrachtauto zelf in werking te stellen. Naast twee wielnaafmotoren bevat het systeem een hydraulische hogedrukpomp, een olietank, een olieradiator en een ventielblok. Het systeem is vooral geschikt voor auto’s die naast rijden op verharde wegen ook af en toe het terrein in moeten. Het belangrijkste voordeel van HydroDrive zit hem in de gewichtsbesparing tot enkele honderden kilo’s die haalbaar is als gevolg van het niet langer nodig zijn van bijvoorbeeld zware assen.

Reageer op dit artikel