nieuws

Vervoerders gestopt met Lidl

Home

DOETINCHEM – Na transportbedrijf Dick Vijn uit Zwaag Westdijk heeft ook Portena Logistiek uit Heerenveen zijn werkzaamheden voor supermarktketen Lidl beëindigd. Dat meldt Truck en Transport Management (TTM).

De reden schijnt te zijn dat de nieuwe condities die Lidl stelde niet meer acceptabel waren. Bij Portena Logistiek was niemand voor commentaar bereikbaar. Vijn kapte er twee weken geleden mee maar zal nog drie maanden voor Lidl blijven rijden. Volgens woordvoerder Appel maakte de eenzijdig opgelegde condities geen gezonde bedrijfsvoering meer mogelijk. Vijn reedt nog met 16 auto’s voor Lidl, in de hoogtijdagen waren het er 35. Directeur Brant Visser van het gelijknamige Heerenveense transportbedrijf dat eveneens voor Lidl rijdt zegt de geruchten ook te hebben vernomen. Visser heeft volgende week een gesprek met Lidl: “Wij hebben regelmatig gesprekken met onze opdrachtgevers dus ook met Lidl.” Visser zegt verder dat je bij het al dan niet continueren van relaties niet alleen naar de tarieven moet kijken maar naar het hele pakket condities. Vijn en Portena zijn de zoveelste vervoerders die bij Lidl afhaken. Andere vervoerders die er in de afgelopen jaren het bijltje bij neergooiden: Zandbergen, Van Wanrooy en Cornelissen. Lidl wil, zoals meestal gebruikelijk, niet reageren op vragen van journalisten.

Reageer op dit artikel